Bosbes

Vaccinium Corymb. Bluecrop

Deze bosbes is perfect voor in jouw moestuin of siertuin. De compacte struik geeft in het voorjaar mooie witte bloemen en in de zomer heerlijke bessen. Deze bosbes is perfect voor in jouw moestuin of siertuin. Deze compacte struik geeft in het voorjaar mooie witte bloemen en in de zomer heerlijk bessen. In de herfst worden de bladeren oranjerood waarna ze uiteindelijk zullen vallen. De plant is zelfbestuivend, maar door meerdere soorten bij elkaar te plaatsen zal de productie blauwe bessen zeker toenemen. De plant groeit zowel solitair in volle grond als in pot uit tot een geweldig mooie plant.

Als je een lange periode bessen wilt hebben kun je verschillende soorten Vaccinium planten om zo een lang vrachtseizoen te creëren. De “Bluecorp” is een perfecte bessenstruik voor in het midden van het seizoen. De struik geeft in augustus enorme hoeveelheden zoete vruchten die goed zijn in te vriezen.

De bessen worden beschouwd als “superfruit”,  omdat de bessen een extreem hoog gehalte aan antioxidanten bevat. Die zijn heerlijk om zo te eten, maar ook beroemd in cakes, muffins en in yoghurt.