Planten en verzorgen

Hoe verzorg ik mijn Tasty Green?

Stap 1

Zo. Je hebt jouw Tasty Green fruitplant ontvangen. Als je de plant uit doos haalt is het goed hem heel even zijn natuurlijke vorm weer terug te laten krijgen. Als jij lang in de auto hebt gezeten wil jij ook toch even je benen even strekken?

De doos kan weggegooid worden bij het papier.

 

Stap 2

 Haal de pot van de plant (die gooi je in de plastic recycle afvalbak). Dompel de plant even 10 seconden in een emmer water. Vind ie lekker en geeft hem een goede start vóór hij de sierpot in gaat.

ELHO heeft voor ieders smaak wel een pot. Deze kunststof potten zijn heel duurzaam gemaakt in een fabriek die draait op een windenergie.

 

Stap 3

Onderin de sierpot doe je een laagje Pokon hydrokorrels. Die zorgen ervoor dat de grond een teveel aan vocht hier kwijt kan en dus niet zompig of modderig wordt. Doe dan een laagje Pokon moestuingrond bovenop de hydrokorrels. Daarop zet je de plant. Rondom de plant vul je de pot dan af met grond, tot ongeveer 2 cm onder de rand. Druk rondom de plant de grond goed aan. Maar niet té stevig, want dat vind ie ook niet fijn.

Stap 4

Bovenop de grond zou je eventueel nog wat Pokon hydrokorrels strooien. Het zorgt ervoor dat onkruid minder snel groeit. Als je jouw plant in de tuin plant, dan is het verstandig om de toplaag van de aangedrukte aarde nog even een klein beetje los te harken. Dan kan het water makkelijk de wortels bereiken.

Stap 5

Geef om de dag  jouw Tasty Green fruitplant een beetje water. Niet teveel, want het is natuurlijk geen waterplant! Gewoon: de grond moet een beetje vochtig aanvoelen en niet modderig!

Wist je dat regenwater eigenlijk veel gezonder is voor planten? Er zitten veel natuurlijke mineralen is waar jouw fruitplant van houdt!

Met een mooie ELHO regenton en gieter zorg je er voor dat jouw plant na een maandje of 5 met zijn of haar vruchten flink staat the shinen!

Stap 6

Jij wilt toch ook wel eens wat anders dan alleen maar snijbonen?!! Nou, jou plant ook hoor! Alleen een beetje water wordt best saai.

Na een maandje of 5-6 is het tijd jouw Tasty Green even een powerboost te geven!  Met de 100% biologisch organische mest tabletten van Pokon geef je jouw plant even dat zetje in de rug.

Als je in de grond met je vinger her en der 12 gaatjes prikt, doe je daar in elk gaatje een Pokon druppeltablet. Gaatje dicht en jouw Tasty Green fruitplant is weer happy!